ARZIN RUHUNUN MERKEZİNDEN GELECEĞE YÜRÜMEK


2015, bildiğiniz üzere meslek ailemizin 20. kuruluş yıl dönümü. Bu sevinci kutlarken, yönetim organlarımız, çalışma komitelerimiz gönüllü adanmışlıklarıyla meslek ailemizi geleceğe taşıma planları yapıyor, adım adım çeyrek asra doğru güvenle ilerliyoruz. Geleceğimizi planlıyor, bu planlar çerçevesinde çalışmalar yapıyoruz.

Bugün, 18 Mart günü, yani geleceğe odaklanmanın, gelecek için çalışmanın yanında geçmişimize de dönüp bakmamızın, bizi bugünlere getiren değerlerimizi anlamamızın ve bugün sahip olduğumuz bağımsızlığımızı canları pahasına koruyan atalarımızı anlamamızın yıl dönümü.

Bugün, vatanın her köşesinden gelip omuz omuza vererek “Çanakkale geçilmez” diyen ecdadımızı anmamızın ve onları anlamamızın günü.

Bugün, Çanakkale destanının yüzüncü yıl dönümü.

100 sene önce, atalarımız, vatanlarına duydukları aşkı, Çanakkale ruhunda somutlaştırarak onu kutsal bir emanet gibi bizlere emanet bıraktılar. Bu kutsal emaneti gönüllerimizde taşıyarak bizlere atalarımızdan kalan değerleri gelecek kuşaklara aktarmamız gerekiyor.

Meslek ailesi olarak, bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla mayıs ayında Çanakkale’de düzenlenecek olan “Gelecek Zirvesi 2015: Gelecek İçin Değerlerimizi Bilmek” etkinliğini bu açıdan önemsiyor, başta genç meslektaşlarımız olmak üzere meslek ailemizin bütün mensuplarının bu etkinliğe sahip çıkmasını, zirveye gelerek Çanakkale ruhunu hissetmelerini bekliyorum.  

Çanakkale ruhu, sadece ulusal olarak bir zafer değil, küresel olarak bir barışı da ifade ediyor.  Özellikle yakın coğrafyamızda en acı bir şekilde şahit olduğumuz savaşların yerini barışa bırakmasını dilediğimiz bugünlerde, sahip olduğumuz barış kültürünün insanlık için önemini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal şöyle özetlemektedir:

"Uzak memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar; burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar; göz yaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardır. Bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır."

Bu sözler bu toprakları arzın ruhunun merkezi kılıyor.

1915 yılında birbirleri ile karşı karşıya gelen yedi düvelin torunlarını bugün bir araya getiren kaynaştıran ruh küresel bir duygu ve değer köprüsü oluşturuyor.
Bir birey ya da kurum olarak geleceğe güvenle bakmanın yolunun değerlere sahip çıkmaktan geçtiğine inanıyor, “Gelecek Zirvesi 2015: Gelecek İçin Değerlerimizi Bilmek” etkinliğimizle cesaret, fedakarlık ve vatan sevgisi ile imkansızı başaran atalarımızın ruhlarını şad etmek, küresel duygu ve değer köprüsünden geleceğe yürümek istiyoruz.

Bugün,18 Mart 2015. 18 Mart 1915’in yıl dönümü. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirinin mısralarında ifade ettiği gibi vatan aşkıyla, kardeşçe yaşamamız için canlarını siper eden şehitlerimize mehtabı götürmemizin yıl dönümü.
Sen bu avizenin altında bürünmüş kanına 
Uzanırken gece mehtabı getirsem yanına. 

Hayatlarının ilkbaharında, bizlere bugünü kazandırmak için toprağa düşmüş şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyorum.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti !..

Yaşasın Türkiye İç Denetim Enstitüsü !..

 

Ali Kamil UZUN, CPA, CFE, MA, CRMA, CAC

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı


 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baba sözü…

Hoş geldin yeni yaşım!..

SAWYER'S İç Denetçiler için Rehber Kitabının Türkçe Çevirisi Üzerine...