ÇANAKKALE RUHU GELECEĞİMİZDİR


Kainatın tanık olduğu benzeri olmayan kahramanlık öyküleri ile dolu muhteşem bir destanın yazıldığı yıldönümündeyiz.

Hayatlarının ilkbaharında bizlere bugünü kazandırmak için Çanakkale’de şehit düşmüş atalarımızı saygı ve şükranla anıyoruz.

Tarihimizde, yüreğimizde, ruhumuzda iz bırakan, özgürlük, barış, kardeşlik, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik değerleri ile kendinden sonraki nesillerin geleceği için toprağa düşen, bir hilal uğruna güneş gibi batan şehitlerimiz atalarımızın cesaret, fedakarlık ve imkansızı başarma ruhundan ilham almak ve bu ruhu geleceğe taşımak bizlerin atalarımıza borcumuz, geleceğe sorumluluğumuzdur.

Okulunu bırakıp cepheye koşan, ölmeden mezara konan, kendisi için var olmayan geleceği, bizler için bugünleri var edenlerin ruhları şad olsun !..

102 yıl önce uzak diyarlardan gelip bu topraklar üzerinde kan döken, can veren yedi düvelin insanlarını evlatları olarak bağrına basan bir insanlık kültürü, bugün yedi düvelin torunlarını bu topraklarda bir araya getiren, kaynaştıran bir ruh olarak küresel bir duygu ve değer köprüsü oluşturuyor.  

Çanakkale Destanında dünyaya örnek olacak bu hümanizma anlayışı yatıyor. Bizi yarınlara taşıyacak değerler bu anlayışın eseri olacaktır.

Sahip olduğu değerler mirasını koruyamayan toplumların çağdaş kimliğini, kişiliğini ve zenginliğini geleceğe taşıması, gelecekte var olması mümkün değildir.

Bir kuşun iki kanadı gibi, ekonomik alandaki başarılar yanında varlığımızı borçlu olduğumuz değerlere de sahip çıkmalı, bizi geleceğe taşıyacak değerlerimiz ile geleceğe yürümeliyiz…

 

Ali Kamil UZUN
Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baba sözü…

Hoş geldin yeni yaşım!..

SAWYER'S İç Denetçiler için Rehber Kitabının Türkçe Çevirisi Üzerine...