Aziz Olmak


Anadolumuz azizler, dervişler, kahramanlar diyarı olarak bilinir. Bu topraklar, Yunus Emre, Hacı Bayramı Veli, Mevlana, Pir Sultan Abdal gibi ruhumuza ve gönlümüze hitap eden, aradan asırlar geçse de halen yolumuzu aydınlatan nice kişilerin yetiştiği topraklar olmuştur.  

Aziz Hocamız, kendi ismi gibi, sadece ülkemizin değil, dünyanın içinde bulunduğu zorlu ve sıkıntılı bu dönemde, bizler için umudun, azmin, başarının sembolü olmuştur. 

Anadolunun bağrından çıkarak dünya çapında elde ettiği başarılarıyla Nobel ödülü alan hocamız, bizlere aydınlık bir yolu işaret etmektedir. 

Aziz Hocamız ne diyor? 

Kızlar okusun diyor. Eğitime önem verin diyor. Üniversite programlarına katılarak gençlerle bir araya geliyor, onlar için ilham oluyor. Ödülünü, Cumhuriyet’in kurucusuna 19 Mayıs’ta armağan ediyor. 

Bugün Anadolu’nun geniş bozkırlarında, yüksek yaylalarında, küçük dereli köylerinde, tahta köprülü mezralarında Aziz Hocamız’ın başarısından ilham alarak evlerinde ders kitaplarına gömülüp bir gün Aziz Hoca gibi olma hayali kuran, emeğin, azmin başarıdaki katkısını öğrenen binlerce öğrencimiz bulunuyor. Belki toplum olarak uzak diyarlara, gitmediğimiz köylerimize çağın bütün olanaklarını götüremiyoruz. Ancak, Aziz Hocamızın bu başarısı ve olanakların önüne geçebilecek azmi, öğrencilere yol gösteren bir ışık oldu. 

Aziz Hocamız, sadece öğrencilere bu mesajı ile öğretmenlik yapmadı. Bizlere de, biz meslek insanlarına da çalışmanın erdemi konusunda öğretmenlik yaptı. Hepimize başarıda emeğin rolü, başarı sonundaki mütevaziliğin, bu topraklara ait olmanın, değerlerimize bağlılığın güzel bir rol modeli oldu. 

Bizlere kendimizi, kendi değerlerimizi fark etme fırsatı verdi.  

Aziz Hocamıza insanlığa değerli hizmetleri, ülkemize yaşattığı gurur ve mutluluk, fark ettirdiği değerlerimiz ve geleceğe ilham oluşu için sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Ali Kamil UZUN, CPA, CFE, MA, CRMA, CAC
Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu Başkanı

Bu yazı, Değerli Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar'a Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından takdim edilen "Toplumsal Farkındalık Ödülü" ne ithafen yazılmıştır.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baba sözü…

Hoş geldin yeni yaşım!..

SAWYER'S İç Denetçiler için Rehber Kitabının Türkçe Çevirisi Üzerine...