YENİ YIL MESAJI

 


Merhaba!

Adım AHESTE...

40 yıl önce Ali Kamil Uzun’un kalem tutan ellerinde dünyaya geldim. Çizgi dünyasında birlikte hayat bilgisi yolculuğu başlattık. Benim dünyamdan onun çizgileriyle hayata dair farklı bir bakış açısını paylaşmaya başladık. Empatik ilişkimiz sempatik mesajlar olarak çizgilerle benimle ifade buldu.

Sempatizanlarımız oldu. Farklı yönlerimizle birbirini tamamlayan iyi bir ikili olduk. Gün geldi geçen yüzyıl doğan ilişkimizi; yeni yüzyılı anlamak, sürdürülebilir kılmak, kısaca geleceğe taşımak için mesafelendirmek istedik. Aheste ve Ali Kamil Uzun olarak uzun bir süredir kuluçka dönemi yaşıyorduk. Kozasında kelebek olup uçmayı bekleyen tırtıl böceği gibiydik. COVID 19 ortaya çıkıp PANDEMİ günleri başlayınca Ali Kamil Uzun’dan mesaj geldi “AHESTE hazırlan PANDOMİMA başlıyor “ diye. Dünyamızın yeni normalinde sizlerle birlikte öz geleceğimizi nasıl tasarlarız diyerek yeni bir hayat bilgisi yolculuğunu başlattık. Kemerlerimizi bağladık yaşadığımız gezegenin yeni normaline indik.

#EvdeKalHayatEveSığar #EvdeKalEvdeGelecekVar #EvdeKalGelecekGeliyor sözlerini ömrü hayatınca evini sırtında taşıyan bir kaplumbağa olarak gülümseyerek karşılasam da bana bile hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir yıl yaşadık. Bir virüs çıktı dünyamızı alt üst etti.

Düne kadar sürdürülen yaşam biçimi, tutum ve davranışları ile yer küremizde iz ya da is bırakan insanoğlu, el ayak çekildiğinde, yaşadığı gezegenin canlıları ile nefes aldığını, kendine geldiğinin farkına vardı. Geleneksel üretim modeli, ölçek ekonomisinin kaynakları sonsuz kabul edip tüketmesinin sürdürülebilir olmadığını anladı.

Aile olmanın değerlerini, sosyal hayatın, sosyal hareketliliğin nimetlerini, birlikte olmanın keyfini, yaşamın anlamını hissetti. İzole olmanın, yalnızlığın, uzak düşmenin, birbiriyle kucaklaşamamanın, belirsizlikler içinde kaygı ve endişe içinde yaşamanın dayanılmaz gerçeği karşısında, pandemi öncesi yaşadığı hayatta alışkanlıklara dönüşen tutum ve davranışlarının anlamsızlığını anladı. Kolayına kaçıp buluşma ve görüşmelerini ötelemenin, ifade etmekten kaçındığı duygu ve düşüncelerle sevgisini hissettirememenin, kızgınlıklar, kırgınlıklar, küskünlüklerle birbirinden kolayca vazgeçmenin ne kadar anlamsız olduğunun farkına vardı.

Konfor alanından çıkıp öğrenmeyi öğrenen, talebe olmaya açık olmanın pandemi sürecinde olduğu gibi sonrasında da geleceğe ortak olmanın bir gereği olduğunu tecrübe etti. Bu tecrübe süreci devam edecek, ancak insanoğlu farkında olması gereken bir hakikati de göz ardı etmemeli. Bilim ve teknolojiye dayalı uygarlık, ne kadar ileri giderse gitsin, insana özgü mahremiyet, merhamet, vicdan, maneviyat, inanç, şefkat, hayal gücü, empati, sezgi, sevgi, mutluluk, elem, hüzün, coşku, arzu, ahlak, etik, saygı gibi erdemli özellikler hayatı anlamlı kılacak.

Bugün yerküremizi tehdit eden, teslim almaya çalışan bir virüs varsa, bu virüsten çok daha güçlü, yüreklerimiz çarptıkça gönüllerimizde ifade bulan sevgi var.  

Sevgi enerjisini sevmekten alır, sevginle sevdiğine ilham veriyor, örnek oluyorsan akıl ve yürek bir olur, yenilmez güç olur. Yaşadığımız yerkürenin tüm canlıları ve değerleriyle, farklılıklarıyla zenginliğine sevgi ve saygı duyarak, birbirimize güven ve cesaret veren moral değerler ile birlikte gelecek mümkün olacaktır.

Sevgisiz gelecek olmaz, Geleceğimiz kutlu olsun!

Hoş geldin 2021!

Umutla ve sabırla bekledik seni...

Sağlıkla, mutlulukla, bereketinle doldur dünyamızı... 


AHESTE & Ali Kamil UZUN

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Baba sözü…

Hoş geldin yeni yaşım!..

SAWYER'S İç Denetçiler için Rehber Kitabının Türkçe Çevirisi Üzerine...